WIE ZIJN WIJ

Dethleffs Club Benelux

De Dethleffs Club Benelux (DCB) is een vereniging van enthousiaste eigenaren van een Dethleffs caravan of camper. De leden van de Dethleffs Club Benelux delen graag kennis en ervaringen met elkaar. Via “Nieuws” op de club-website en “Whatsapp”  worden nieuw­tjes uitgewisseld op recre­atief gebied en tips over techniek en onderhoud. We zijn een gemeleerde groep van fitte vutters die absoluut nog niet van plan is achter de geraniums te gaan zitten. Ook proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de fysieke gesteldheid van onze leden.

Wat kun je van ons verwachten?

De keuze van de camping

Velen weten meer dan een!

We proberen bij het organiseren van uitjes/camping gebruik te maken van de kennis/hulp van onze leden.

Dit houdt in als er ergens leuke evenementen zijn en met een camping in de buurt houden wij ons aanbevolen. Bij het uit zoeken van een camping houden wij rekening met het volgende:

  • het sanitair moeten goed toegankelijk zijn voor invaliden.
  • de campings moeten tenminste 6 ampère hebben. 
  • honden toestaan op de camping.

Slecht weer onderkomen

Het is gebleken dat een onderkomen op de camping waar de groep bij slecht weer gebruik van kan maken belangrijk is. Aan een tent huren; zo is gebleken, hangt een behoorlijk prijskaartje. 

De accommodatie

De caravans moeten in de directe omgeving van elkaar kunnen staan. We hebben opgevangen dat een zwembad wel erg lekker is.  Dit is natuurlijk mogelijk maar hier zal meestal wel een prijskaartje aan vast zitten. 

Aanbetaling

Gezien de huidige situatie vragen de meeste campings een aanbetaling. Indien ze dat toestaan wijken we daarvan af. Indien mogelijk vragen we dit aan een van de leden die in de omgeving van de desbetreffende camping woont of bekend is met deze camping anders zal een van de bestuursledenen/of leden zal de camping van tevoren gaan bekijken.

De Uitjes

Wij organiseren 3 keer per jaar een uitje: in het voorjaar in de zomer en in de herfst. Als Dethleffs op caravan beurs staat hebben we de mogelijkheids te staan voor de club en kunnen leden kaarten aanvragen.

De Evenementen

We organiseren 3 evenementen per jaar verdeeld over het jaar. 

Rond Pasen

Begin zomer

De Herfst

Dethleffs Nederland verstrekt als ze op de beurs staan vrijkaarten.

Soms staan we ook voor de club met een eigen standje op de beurs bij Dethleffs.